Kunstgras in de tuin zelf aanleggen

Geplaatst op

Je wilt natuurlijk het mooiste gras in je tuin hebben, maar daarvoor moet je wel een hoop werk verzetten. Gras heeft namelijk een hoop onderhoud nodig waardoor je er lang en veel mee bezig bent om het gras ook mooi te houden. Tenzij je natuurlijk kiest voor kunstgras. Dit is een kunstmatige grassoort die lijkt op echt gras, maar dat niet is. Deze vergt nauwelijks onderhoud en is daardoor ideaal voor verschillende omstandigheden. Daarnaast is het goed mogelijk om dit zelf te leggen.

Kunstgras in de tuin

Van origine is het kunstmatige gras iets wat veel gebruikt werd bij sporten. Sommige sportplekken wilden namelijk wel gewoon sporten op gras, maar door bepaalde omstandigheden was het onmogelijk voor het gras om te groeien. Denk bijvoorbeeld aan binnen locaties, maar ook aan stadions waar onvoldoende zonlicht bij kon komen. Op die manier kon er alsnog op gras gesport worden, maar hoefde er dan geen rekening mee gehouden te worden dat het kunstgras water of aandacht nodig had. Tegenwoordig is het gras ook gewoon door mensen zelf in de tuin te leggen. Daarnaast wordt het gras ook gebruikt op andere locaties waar het moeilijk kan groeien. Denk bijvoorbeeld aan balkons of aan dakterassen. Het is dus een ideale oplossing voor iedereen die graag gras wil, maar dan zonder de nadelen.

Waarom kunstgras?

Waarom zou iemand kiezen voor kunstmatig gras in plaats van regulier gras? Allereerst natuurlijk omdat deze grassoort veel makkelijker in het onderhoud is. Zo is het bij deze vorm van gras al niet nodig om deze te sproeien in de zomer. Het gras heeft geen water nodig en het sproeien is daardoor dus ook overbodig. Daar komt nog eens bij dat het gras ook niet gemaaid hoeft te worden. Een hoop mensen kijken op tegen het maaien van het gras en het bijwerken van de kantjes. Bij dit gras is dat helemaal niet nodig waardoor het dus veel makkelijker in onderhoud is. Nog een voordeel is dat dit gras op veel verschillende plekken geplaatst kan worden en dat je dit gemakkelijk zelf kunt doen. Het gras heeft geen zonlicht of regen nodig en bij het plaatsen van het gras hoef je dan dus ook geen rekening te houden met de plek en of dit een plek is waar voldoende zonlicht en regen kan komen. Al met al dus een hoop voordelen aan gebruik van kunstmatig gras in de tuin.

Gerelateerde berichten

Kunstgras of echt gras nemen?

Voor een mooi grasveld heb je geen grote tuin nodig. Met een grasveld kan je kleine tuin juist groter lijken of een mooie toevoeging zijn aan het...

Lees meer

Over ons

We publiceren interessante blogs over vakanties.

Contactgegevens

Via info @ tropical-terrace.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden