Hoe onderhoud ik mijn palmboom?

Geplaatst op

Een palmboom geeft je tuin het ultieme zomergevoel. Maar om te kunnen blijven genieten van de mooie groene waaiers van de palm, moet je de plant goed blijven onderhouden. In dit blog lichten we toe hoe je een palm onderhoudt.

Beplanting en voeding van de palm

Een goede groei van een palmboom begint bij het goed beplanten van de stam. Palmbomen zijn geschikt voor zowel vaste grond als plantenbakken en borders. De voedingsbodem moet echter wel aansluiten op de behoeften van de palm. Zo bestaat er speciale mediterrane potgrond die speciale voeding bevat voor de plant. De palm kan hier goed in verankeren. Een palm kan vaak ook in normale potgrond overleven, maar dan dient dit gemengd te worden met een kwarthoeveelheid turf. Bekijk hiervoor altijd de beschrijving van de specifieke palm. Specifieke uitleg wordt vaak ook op websites van palmspecialisten aangeboden. Bomenbezorgd.nl heeft bijvoorbeeld voor iedere palmboom een specifieke onderhoudsbeschrijving. Handig!

Snoeien van de palmbladeren

Een palmboom heeft groene bladeren die vanuit de kop van de stam groeien. De bladeren op zichzelf groeien het gehele jaar door. Je moet er dus voor zorgen dat uitgegroeide of lelijke bladeren worden verwijderd. Door gele en verdroogde bladeren weg te snijden, biedt je ruimte om nieuwe bladeren sneller te laten groeien. Dit doe je door de verslechterde bladeren tot een paar centimeter van de stam weg te snijden. Verder behoeft een palmboom vrijwel geen snoeiwerk door het gehele jaar heen.

Palmbomen in de winter

Bij een palmboom denk je vaak direct aan witte stranden en een warm klimaat. Ondanks dit beeld zijn de meeste palmen winterhard. Sommige palmen kunnen tot wel 18 graden vorst aan. Toch is het bij langdurige vorst aan te raden om de palm af te dekken met bijvoorbeeld plexiglas of een paraplu. Hiermee wordt sneeuw en bevriezing van gevallen regen voorkomen. Hierdoor blijft de stam schimmelvrij en garandeer je de overleving van de winter voor de palm.

 

 

Gerelateerde berichten

Welke soorten tuintegels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten tuintegels. We begrijpen dat het daarom lastig is om een keuze te maken voor de perfecte tegel voor je eigen...

Lees meer

Over ons

We publiceren interessante blogs over vakanties.

Contactgegevens

Via info @ tropical-terrace.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden