Welke soorten tuintegels zijn er?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende soorten tuintegels. We begrijpen dat het daarom lastig is om een keuze te maken voor de perfecte tegel voor je eigen terras. Zo zijn er verschillende materialen tegel en verschillen de tegels ook van elkaar in afmeting. In dit artikel lees je meer over deze verschillen.

Keramisch, houtlook en leisteen tuintegels

Over het algemeen zijn er 3 soorten tuintegels die het meest naar voren komen: houtlook, leisteen en keramische tuintegels.

Keramisch

Tegels van keramiek hebben een luxe uitstraling en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Om deze reden wordt dit type tegel vooral gebruikt voor terrassen en looppaden in de tuin. Om de tegels van keramiek mooi te houden, adviseren we om schoonmaakmiddelen met olie te vermijden. Door de olie kan vuil zich namelijk eenvoudig aan de vloer hechten.

Leisteen

Leisteen tegels zijn van natuursteen en zijn opgebouwd uit verschillende versteende kleilagen. Dit zorgt voor een unieke uitstraling. Tuintegels van leisteen worden zowel buiten als binnen gelegd. Het komt namelijk vaak voor dat dit type tegel gelegd wordt in ruimtes waar de woonkamer doorloopt naar de tuin.

Houtlook

Tuintegels van houtlook zijn een combinatie van hout en beton. Zoals de naam het al aangeeft hebben de tegels een houten look oftewel houten uitstraling. Samen met de gunstige eigenschappen van beton maakt dit de tegels zeer aantrekkelijk voor in de tuin of op een terras.

Verschillende afmetingen

Tuintegels zijn er in verschillende afmetingen. De maten die het meeste voorkomen qua tegels in een tuin zijn 60×60, 80×80 en 100×100 cm. Over het algemeen zijn tegels van 60×60 cm het meest populair voor tuinen en terrassen. Deze afmeting tegels dragen bij aan een strakke uitstraling van de tuin. Tegels van bijvoorbeeld 100×100 cm geven de tuin een veel ruimtelijkere uitstraling. Bekijk je eigen tuin of terras en bepaal aan de hand daarvan welke afmeting tegel het beste past bij de ruimte en het huis.

Gerelateerde berichten

Waar moet ik op letten bij het stallen van mijn camper?

Wanneer het vakantieseizoen voorbij is, dan kunnen de campers weer voor een lange tijd gestald worden. Waar laat jij eigenlijk de caravan staan? Je...

Lees meer

De voordelen van een zwembad in je achtertuin

Wanneer mensen het woord ‘zwembad’ horen, denken ze aan dingen als de zomer, ontspanning, beweging en plezier. Ze herinneren zich alle koele,...

Lees meer

Over ons

We publiceren interessante blogs over vakanties.

Contactgegevens

Via info @ tropical-terrace.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden