Waar moet ik op letten bij het stallen van mijn camper?

Geplaatst op

Wanneer het vakantieseizoen voorbij is, dan kunnen de campers weer voor een lange tijd gestald worden. Waar laat jij eigenlijk de caravan staan? Je kunt deze thuis in de tuin zetten of als je geen plek hebt naar een camperstalling brengen. Elke campermakelaar zal beamen dat je de camper niet zomaar voor een lange periode stil kan laten staan. Denk hierbij aan slijtage, de accu, de banden etc. We behandelen een aantal tips die je helpen om je caravan goed voor te bereiden voor een lange periode in de stalling.

Do’s & dont’s voor de caravan

Er zijn tal van tips die je kunnen helpen om de camper goed en schadevrij door de stalperiode heen te loodsen. Hier een paar standaard tips op een rijtje die je kunt gaan hanteren:

  • Ontkoppel gasflessen
  • Haal de accu uit de caravan
  • Haal de ruitenwissers van de caravan
  • Maak je gebruik van een camper? Stal met een volle tank, zo voorkom je condens en slijtage in de tank
  • Leeg alle waterleidingen
  • Schakel de handrem uit en zet bakstenen tegen de wielen

Wel of niet ventileren?

Er zijn voor beide opties argumenten te bedenken. Het beste antwoord is om de camper wél te ventileren tijdens de stalling, maar dit op een goede manier te doen. Je wilt voorkomen dat er condens in je camper komt, dit is namelijk een stimulatie voor schimmels die zich overal kunnen gaan nestelen. Maak daarom gebruik van ventilatieroosters. Je kunt ook 2 ramen open zetten, maak dan wel gebruik van horren, zodat er geen ongedierte naar binnen kan komen.

Koelkast, kasten en het toilet

Zet de koelkast uit en maak deze goed schoon, je kunt vervolgens de deur van de koelkast op een kier laten. Zo kan ook de koelkast goed ventileren en blijven de vieze luchtjes weg. Hetzelfde geld voor het toilet en de kasten. Maak deze goed schoon en houd de deurtjes op een kiertje.

Voor of na de stallingperiode schoonmaken?

De beste optie is om schoon te maken zowel voor als na de stallingsperiode te doen natuurlijk. Maar mocht je hier liever niet teveel werk aan kwijt willen zijn, dan is het aan te raden om in ieder geval van te voren de camper goed schoon te maken. Je hoeft dan na de stalling ook minimaal nog de tijd te besteden aan de schoonmaak.

De schoonmaak voor de stallingsperiode

Maak de camper zowel binnen als buiten goed schoon. Neem aan de binnenkant alle oppervlaktes, kasten en sanitair goed mee tijdens de schoonmaak. Je komt met een vochtig doekje, sopje en simpele schoonmaakproducten al een heel eind. Je wilt de camper kruimel en stofvrij naar de stalling brengen.

Je kunt de camper nu vertrouwd gaan stallen. Je bent hiermee alvast goed voorbereid voor het nieuwe vakantieseizoen!

Gerelateerde berichten

Welke soorten tuintegels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten tuintegels. We begrijpen dat het daarom lastig is om een keuze te maken voor de perfecte tegel voor je eigen...

Lees meer

De voordelen van een zwembad in je achtertuin

Wanneer mensen het woord ‘zwembad’ horen, denken ze aan dingen als de zomer, ontspanning, beweging en plezier. Ze herinneren zich alle koele,...

Lees meer

Over ons

We publiceren interessante blogs over vakanties.

Contactgegevens

Via info @ tropical-terrace.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden